Ovocné košíčky

15. dubna 2012 v 16:44 | Arashi**
Ingredience
Rostlinný tuk250 g
Ovoce
Hladká mouka
2 1/2 hrnku
Moučkový cukr
3/4 hrnku
Žloutek1 ks
náplň
Vanilkový pudink2 lžíce
Máslo200 g
Mléko
3/4 hrnku
Moučkový cukr1 hrnek
Želatina:
Želatina
čirá dortová
1 balíček
Ovocné košíčky II.

Postup přípravy receptu:

Z mouky, tuku, cukru a žloutku zpracujeme těsto a necháme 1/2 hod. odpočinout v chladnu. Potom na pomoučeném vále vyválíme do tenka, kulatou formičkou vykrajujeme kolečka, která vtláčíme do vymazaných formiček. Pečeme v mírně vyhřáté troubě. Po odležení dáme do košíčků trochu náplně, na ni uložíme ovoce, přičemž dbáme, aby bylo hezky barevně sladěné. Nakonec zalijeme rosolovatějící želatinou.
Náplň: mléko s pudinkovým práškem uvaříme na kaši a za občasného promíchání necháme vychladnout. Máslo ušleháme s moučkovým cukrem do pěny, přidáváme chladnou kaši a vše dobře ušleháme.
Želatina: želatinu připravíme podle návodu na obalu. Za občasného míchání necháme vychladnout. Pomocí lžíce zaléváme ovoce.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama